Zwiedzanie Kombinatu

Rezerwacja i informacje o zwiedzaniu Kombinatu z eNHa TRIP

Zwiedzanie Budynków Administracyjnych Kombinatu

Zapraszamy do zwiedzania budynków Centrum Administracyjnego Huty im. T Sendzimira, na teren których zabiorą Państwa przewodnicy z ramienia Fundacji Promocji Nowej Huty

Zwiedzać budynki można jedynie z przewodnikiem po wcześniejszym zarezerwowaniu terminu. Zapraszamy do zapisów poprzez formularz rezerwacyjny gdzie można zapisać się na wolne miejsca w planowanych i wcześniej ogłoszonych terminach. W przypadku zapotrzebowania na prywatne zwiedzanie wystarczy skontaktować się z nami poprzez e-mail lub zakładkę kontakt u góry strony. Informacji udzielamy także pod numerem telefonu: 791 605 879

Zobacz również ofertę zwiedzania całej Nowej Huty zabytkowymi pojazdami z epoki wraz z Projekt eNHa TRIP - Logo

Co warto wiedzieć?

• Koszt wejściówki jest stały i wynosi 25zł niezależnie od ilości osób zwiedzających. Dzieci do 7 roku życia mogą zwiedzać bezpłatnie.
  • Plan zwiedzania zawiera wizytę na Budynku Zarządu “Z” wraz z głównym holem wejściowym, biurami dyrektorskimi, dyspozytornią, salą konferencyjną 157 i innymi pomieszczeniami. Następnie przejście podziemnym tunelem łączącym budynek “Z” z budynkiem “S”, pod którym znajduje się schron Stanowisko Dowodzenia TOPL z późnych lat 50, który jest ostatnim punktem wycieczki.
  • Zwiedzanie trwa średnio około 1,5 godziny i jest dostępne wraz z przewodnikiem w językach polskim, angielskim, hiszpańskim oraz rosyjskim.
  • Zapisy możliwe są poprzez formularz rezerwacyjny lub poprzez kontakt e-mail
  • Miejsce zbiórki to schody wejściowe na Budynek Zarządu przed wjazdem do Huty im. Sendzimira. Dokładny adres to ul. Ujastek 1. Najłatwiej trafić jadąc z centrum Nowej Huty od Placu Centralnego aleją Solidarności do jej samego końca. Na jej końcu znajduje się wjazd na teren nowohuckiego kombinatu Huty im. Sendzimira. Gdy zobaczą Państwo charakterystyczny duży napis o tej treści to będzie to właściwe miejsce. Przy bramach kombinatu znajdują się dwa duże ikonowe budynki administracji. Budynek po lewej to miejsce zbiórki i pierwszy z obiektów, który będziemy zwiedzać.

Zapraszamy na zwiedzanie unikatowych w skali Polski budynków – komunistycznych pałaców socrealizmu będących nowohucką wizytówką na przestrzeni lat.

Zdjęcia ze zwiedzania

Rezerwacja

Z pomocą formularza mogą Państwo zarezerwować zwiedzanie budynków administracji Kombinatu oraz schronu dowodzenia.
Prosimy o wpisanie danych kontaktowych, wybranie dostępnego terminu z kalendarza oraz wpisanie ilości osób.

Dane Kontaktowe

Podstawowe Informacje

Data
Październik 2020
Listopad 2020
Grudzień 2020
Godzina
Ilość osób
(25zł/os.)
Dzieci poniżej 7 roku
(Wstęp bezpłatny z opiekunem)
Łączna liczba osób

Dodatkowe Informacje

Płatność

Metoda płatności

Informacje o zamówieniu
Podsumowanie ceny
Komentarz do rezerwacji

Potwierdzenie

Nie znalazłeś wolnego terminu? Planowany termin Ci nie odpowiada?

Napisz do nas z pytaniem o możliwość zwiedzania w wygodnym dla Ciebie czasie.